Cykeltræning i OptimizaR med A-rytter Jakob

Publiceret: 25-05-2022 14:05

Oplevelse af cykeltræningen i OptimizaR - Mød Jakob fra Team Give Elementer.

I Januar 2022 fik jeg en henvendelse fra Jakob Bødker Hansen, fra Team Give Elementer. Han havde fundet frem til mig igennem netværket Inscyd som jeg bruger til at udarbejde træningen efter. 

Vi fik en rigtig god snak og efterfølgende valgte Jakob at jeg skulle stå for hans træning frem til efteråret 2022.

På daværende tidspunkt var han på træningslejr i Spanien. Derfor var det passende at vi startede ud med at få defineret hans fysiologiske kapaciteter igennem OptimizaR labtest@home/ Inscyd PPD-test.

Inden vi startede fik vi en rigtig god snak om hans ønsker og mine tanker angående hans træning. Da jeg det var første gang at jeg skulle træne en så høj kaliber rytter havde jeg en masse spørgsmål til Jakob. Jeg gjorde en udførlig baggrundsanalyse af hans træning inden træningsforløbet startede.

Da vi kiggede på sæsonplanen kunne jeg se at der var utrolig mange cykelløb fra og med slutningen af marts efter opbygningsperioden som gik helt forrygende.

I starten af maj skulle der tjekkes op på om Jakob´s fornemmelse for formfremgang var nået. Målet for hans træning var at sænke hans VLamax og vedligeholde eller øge hans VO2max.

Klik på Figur 1 for at se hans forbedringer. Træningen havde øget hans VO2max og sænket hans VLamax. En utrolig god udvikling for hans kommende løb og store målsætning, DMU23 og DM som køres i Aalborg.

Hvad betyder hans forbedringer reelt set?

Hvis du kigger på Figur-2, kan du se at ved den samme høje watt-belastning er han nu istand til at køre ca. 4min længere ved 460W. Det er noget der betyder rigtig meget i de A-klasse cykelløb Jakob han kører. Det betyder at han kan være længere i udbrud ved samme watt-belastning.

Den anden vigtig faktor for de kommende lange cykelløb er hans udholdenhed/ fedtomsætning. På figur-3 kan du se at den stiplede linje(test-2) er højere som er tegn på at hans fedtforbrænding ved samme watt-belastning er øget. Samt hans kulhydrat forbrug er faldet ved samme watt-belastning.

To utrolig vigtige faktorer for hans præstation i de kommende cykelløb.

Det bliver spændene at se hvordan Jakob kommer til at omsætte hans gode form i hans kommende cykelløb.

For at få et personligt indryk af Jakob og hans træning i OptimizaR se videon for neden.

God fornøjelse.

Jakob Bødker Hansen fra Team Give Elementer
Jakob Bødker Hansen fra Team Give Elementer
FIGUR-1: Jakobs fysiologiske udvikling på 100dage
FIGUR-1: Jakobs fysiologiske udvikling på 100dage
FIGUR-2: Laktatophobnings graf. Stiplede linje Test-2
FIGUR-2: Laktatophobnings graf. Stiplede linje Test-2
FIGUR-3: Fatmax og kulhydrat udvikling. Stiplede linje Test-2
FIGUR-3: Fatmax og kulhydrat udvikling. Stiplede linje Test-2
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System