Grunden til at atleter vælger OptimizaR - Del 2: Kristina marathonløber

Publiceret: 16-04-2021 13:02

Marathonløberen Kristina startede et træningsforløb hos OptimizaR i oktober 2020. Hun ledte efter en seriøs personlig træner der kunne løfte hendes niveau mere end et "internet-træningsprogram" kunne gøre.

Hendes store mål er at løbe under 3:30t på et marathon som for hende er et drømmemål.

Forløbet startede med en løbetest fra OptimizaR Kapacitetsanalyse løb (fra Inscyd) som udgangspunkt for hendes træning.

For kort tid siden, i april måned, lavede hun en opfølgningstest som kunne fremvise store fremgange i hendes fysiologiske kapaciteter.

Se på billede 1 hvordan hendes udvikling har været fra oktober 2020 til april 2021

Da vi startede forløbet var målet at forbedre hendes VO2max (iltmotor) men at holde hendes VLamax sprintevne) på samme niveau. I tilfælde at det lykkedes vil detvære muligt for hende at forbedrer hendes fedtomsætning ved en given løbehastighed. Fedtomsætningen har en meget stor betydning for hendes præstationsevne ved et marathon løb, hvis hun skal kunne opfylde sin målsætning.

Se på billede 2 Kristinas store udvikling på hendes fedtomsætning.

Udfra denne graf er det muligt at udregne om Kristina har en mulighed for at få opfyldt sit mål og løbe under 3:30t. Ud fra denne graf kan give hende en præcis race- og energiplan for hendes marathonløb.

OptimizaR er spændt på om det kan lykkedes.

Ragnar ønsker jer god læsning om Kristinas valg af OptimizaR i hendes træningsforberedelser.

Hvordan fandt du frem til OptimizaR?

Gennem netværk, idet jeg har familie, som tidligere har haft forløb ved Ragnar og opnået gode resultater med det.

Hvad var din målsætning inden du startede dit forløb hos OptimizaR?

Egentligt havde jeg to målsætninger med at starte i et træningsforløb med Ragnar. Jeg var gået død i min egen træning og manglede i dén grad struktur på mit løb. Det gik ud over motivationen og glæden ved det. Min største målsætning var derfor at ændre min tilgang til løb og til mig selv som løber. Dernæst har jeg et helt konkret ønske om at forbedre min tid på marathon distancen. Jeg har løbet ét marathon før, tilbage i 2018, hvor jeg trænede op til dette ud fra et løbeprogram jeg selv fandt på nettet. Det gik super fint til løbet, og jeg løb på en tid jeg ikke rigtigt havde turdet tro på, at jeg kunne. Men efter dette løb gik det hele lidt i stå fordi jeg ikke rigtigt følte, jeg kunne optimere min træning mere på egen hånd. Et vellykket løb giver som regel blod på tanden, og jeg vidste, at jeg havde behov for en helt anden type hjælp – både for at få motivationen igen og for at kunne løbe en bedre tid til det næste marathon.

Hvad gjorde at du valgte netop OptimizaR til at opnå din målsætning?

At høre og læse om de resultater, som andre har opnået via et personligt træningsforløb med Ragnar. Jeg vidste desuden at Ragnar arbejder på en professionel og dedikeret måde og er meget obs på at tingene skal hænge sammen med træning, familieliv og målsætning.

Hvilke forventninger havde du da du startede dit forløb hos Optimizar?

Mine største forventninger var at få en anden tilgang til mit løb og til mig selv som løber. Jeg har som nævnt tidligere brugt et træningsprogram som jeg fandt på nettet, et 16 ugers marathon træningsprogram. For mig var det hurtigt klart, at jeg kunne nå et stykke vej med sådan et program, men at jeg ikke lærte mig selv og min krop at kende med det fordi det ikke er tilpasset personligt til mig, hvilket jeg tror er utroligt vigtigt hvis du vil blive en endnu bedre løber.
Og så håber jeg naturligvis at jeg kan indfrie mine forventninger ved at sætte PR til mit næste marathon.

Hvordan har dine oplevelser været i dit forløb hos OptimizaR? 

Udelukkende positivt. For mig er det faktisk i lige store træk et mentalt træningsforløb som det er et fysisk. Jeg har fået en enorm ro på i forhold til min træning fordi den er så struktureret, og jeg føler at jeg får noget ud af hvert eneste træningspas, hvilket jeg har manglet rigtigt meget før. Jeg har endnu ikke oplevet nogle nedture, for selv de træningspas hvor jeg ikke helt føler jeg rammer niveauet er der en god dialog omkring dem og en opbakning fra Ragnar efterfølgende. Det gør, at der hele tiden er en fornemmelse af fremdrift og optimering. Jeg er nu nået ind i en periode med øget træning i det, der skal være mit marathon pace, og min oplevelse af dette er også meget positiv. Jeg oplever en kontrol over min krop på en helt anden måde end jeg tidligere har gjort, og jeg stoler også meget mere på min krop. Det er helt klart en kæmpe forskel fra tidligere.
6. Blev dine forventninger opfyldt og din målsætning opnået i dit forløb?
I dén grad. Mine forventninger om at få en anden tilgang til løb og mig selv som løber er 100% indfriet. Jeg har opnået en langt bedre forståelse for hvordan min træning optimerer mit løb, og hvor meget jeg kan rykke mig. Jeg føler mig helt i kontrol, og selv hårdere intervalpas som jeg tidligere har haft det ret anstrengt med, går jeg ind til disse med en tro på at jeg godt kan klare dem. Det er igen her den mentale coachingdel spiller ind fordi jeg er 100% tryg ved, at Ragnar har tilrettelagt en træningsplan til mig som jeg kan klare.
Jeg træner stadig op til det officielle marathon, men har helt tiltro til at med dette forløb og denne coaching fra Ragnar, så opnår jeg også dette mål.

Hvordan var OptimizaR til at tilpasse din træning og dine mål ift. ændringer følge af corona?

Corona spiller ingen rolle i forhold til mit løb. Det eneste, der er i spil, er det officielle løb vi har sat os som målsætning for marathon som risikerer at blive aflyst. I så fald fortsætter vi træningen og ser tiden an i forhold til andre muligheder for officielle løb.
I forhold til coachingdelen er dialogen og sparringen online ganske effektiv og givtig. Jeg føler bestemt ikke det er nogen hæmsko at det foregår online.

Hvordan hjælper OptimizaR med at holde fokus på træningen?

Mine træninger er lagt ind flere uger frem så jeg har fuldt overblik over dem fra uge til uge. Det gør det let og overskueligt for mig at planlægge ugen i forhold til min træning. Desuden får jeg altid gode råd og vejledning med på vejen i forhold til at forberede mig bedst muligt, som eksempelvis når jeg har uger med hårdere belastning/intensitet får jeg også vejledning omkring optimering af træning i form af kost og ernæring – både som forberedelse og under de enkelte træningspas.

At der altid er feedback på hvert eneste træningspas hjælper også utroligt meget til at holde fokus. Det gør en kæmpe forskel at vide, at Ragnar følger med og analyserer performance på hvert pas.

Hvordn er din oplevelse med at løbe ”solo løb” og forberedelse til det?

For mig er hele pointen med at løbe alene – både under træning og til selve løbet jeg skal løbe – at det er en del af den personlige udvikling som følger med i den fysiske. Og jeg oplever faktisk at mit løb er utroligt socialt alligevel på grund af den gode dialog både før, under og efter træningsugerne.

Vil du anbefale OptimizaR til andre? 

Ja uden tvivl – jeg har selv oplevet hvor meget værdi det giver, at have en personlig træner. Hvis du gerne vil opnå en endnu bedre forståelse for dig selv som løber, hvordan du kan optimere dit løb og endda også opnå en personlig udvikling, så skal du helt klart vælge Ragnar.

Kristina i mål ved sit første marathon
Kristina i mål ved sit første marathon
Billede 1: Kristinas fysiologiske forbedringer fra oktober 2020 til april 2021
Billede 1: Kristinas fysiologiske forbedringer fra oktober 2020 til april 2021
Billede 2: Kristinas fedtomsætningsudvikling. Stiplede linie er hendes test i april.
Billede 2: Kristinas fedtomsætningsudvikling. Stiplede linie er hendes test i april.
Kristina glad ved hendes opfølgningstest hos OptimizaR i april.
Kristina glad ved hendes opfølgningstest hos OptimizaR i april.
Kristina i gang med hendes løbetest hos OptimizaR i april
Kristina i gang med hendes løbetest hos OptimizaR i april
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System