Hvorfor vender atleter tilbage til OptimizaR? - DEL 4

Publiceret: 27-10-2020 13:48

Her kan I læse historien om Ultra Trail debutanten Hildigunnur fra Akureyri Island.

Hildigunnur har jeg kendt fra mine mange testbesøg i Akureyri. Mine testbesøg i Akureyri har åbenbart haft en så stor positive effekt at Hildigunnur valgte OptimizaR i hendes træningsforberedelser for hendes store udfordring ”Laugarvegur Trail 2020” på 55km med 2100 højdemeter.

Hildigunnur har en del løbeerfaring men har aldrig løbet efter et struktureret træningsprogram før mødet med OptimizaR. Grunden til at hun henvendte sig til OptimizaR var at hun gerne vil have den bedst mulig forberedelse til hendes debut på det traditionelle ”Laugarvegur-Trail 2020” på 56km.(https://www.laugavegshlaup.is/en)

Hendes drøm var bare at gennemføre løbet med en dejlig god oplevelse. Det langsigtede mål er så at deltage i løbet igen i 2021.

Laugarvegur-Trail 2020 blev gennemført med kæmpestor tilfredshed fra Hildigunnurs side. Hun var utrolig tilfreds med træningsopbygningen hos OptimizaR som gjorde at hun kunne gennemføre dette meget hårde løb. Det bedste ved løbet, sagde hun i evalueringssamtalen, at hun var i stand til at hun kunne holde god fart igennem hele løbet, og speciet på de sidste 10km. Her var hun så meget ovenpå at hun overhalede mange andre af de deltagende løbere.

Efter ”Laugarvegur Trail” blev hun lokket af hendes veninder til at deltage i et ½-Marathon i Reykjavik 24.10.2020. Her tog hun så beslutningen at fortsætte hos OptimizaR og samtidig meddele at hun vil fortsætte hos OptimizaR for at få de bedste forberedelser til hendes 2021 ”Laugarvegur Trail”.

Her kommer et interview som OptimizaR har taget med Hildigunnur om hvorfor hun vendte tilbage til OptimizaR og igen vælger OptimizaR i hendes kommende forberedelse for udfordringer i 2021.

”Hvordan fandt du frem til OptimizaR?”

Jeg havde hørt om OptimizaR/ Ragnar i forbindelse med OptimizaR´s testdage i Akureyri som jeg havde selv deltaget i. Derudover havde jeg hørt rigtig godt om Ragnar´s træning fra mine løbevenner som anbefalede ham for hans gode og velstrukturede træningsforløb.

”Hvad var din målsætning inden du startede dit første forløb hos OptimizaR?"

Min målsætning ved at gå i gang med et træningsforløb hos OptimizaR var at forbedre min præstation. Jeg var nået til et ”plateu” i min træning og manglede nye tiltag og inspiration til min træning. Min langtidsmålsætning var at løbe Laugarvegur-Trail i 2020 som jeg vidste krævede stor udholdenhed og vidste at OptimizaR´s pulstræning vil hjælpe mig med at opfylde min målsætning.

”Hvad gjorde at du valgte netop OptimizaR til at opnå din målsætning?”

Jeg havde hørt om OptimizaR´s pulstræning og de forbedringer som mine løbevenner havde fået med denne form for træning.

”Hvilke forventninger havde du, da du startede dit træningsforløb for første gang hos Optimizar?”

Det var at få en struktureret træningsplan at løbe efter, samt en træningsvejledning til at forbedre min egen præstation. Jeg ville også gerne ”finde mig selv ” i min løbetræning og få en fornemmelse af den velvære som ligger i at løbe langt.

”Hvordan var dit første forløb hos OptimizaR?”

Det første forløb gik over al forventning. Startede stille og roligt, hvorefter træningsbelastningen blev øget gradvist over træningsperioden. Det var så motiverende at følge træningsplanen fra OptimizaR at jeg missede kun et eneste træningspas i de første 7 måneder. Det var kun pga. af arbejdspress af Corona-virus situationen i Akureyri at jeg missede et pas.

”Blev dine forventninger opfyldt og din målsætning opnået i dit første forløb?”

Mine forventninger blev til fulde opfyldt. Jeg var utrolig glad for træningen og nåede min egen personlige målsætning til den store guldmedalje. Løb 7t33min i mit Ultra Trail løb. Det var en tid som var lagt op til at jeg havde mulighed at løbe i forbindelse med Ragnar´s Race-Forberedelse-Samtale. Jeg havde en meget god fornemmelse hele løbet igennem. Jeg styrede mit løb med mine pulsværdier som jeg havde fået anbefalet af Ragnar. Desuden brugte jeg min erfaring i min pulstræning som jeg havde trænet efter og fået fornemmelse af i min træning, specielt i de sidste 8 træningsuger før løbet. Det var helt perfekt.

”Hvorfor valgte du OptimizaR igen i et nyt forløb?”

Jeg har det rigtig godt med at løbe efter puls, specielt på de lange træningsture. Denne træning gav mig en meget større bevidsthed omkring intensitetsstyring i træningen og en god måde at slappe af på i den hektiske hverdag jeg har til dagligt.
Jeg ville gerne blive ved med at forbedre mig yderligere og løbe lange træningsture med den passende pulsbelastning. Nye målsætninger er allerede i støbeskeen og jeg har tillid til at Ragnar´s træning vil passe godt for mig, for at få mine mål opfyldt.

”Hvilke faktorer spillede ind for dig, for at du valgte at gå i gang med et andet forløb hos OptimizaR?”

Grunden til at jeg fortsatte hos OptimizaR vat mine gode resultater med anvendelse af pulstræningen i mine forberedelser forud for ”Laugarvegur Trail 2020” løbet. Så synes jeg det var super godt at få mine træningspas direkte ind i mit løbeur. Desuden synes jeg Ragnar´s vejledning/ instruktion undervejs i træningen var fremragende. Ragnar er altid åben for at svare på spørgsmål og problemstillinger. Det gør han utrolig godt med gode forklaringer. Det giver utrolig god motivation for træningen. Han er også god til at få tilpasset træningen efter mit ve og vel samt min hektiske hverdag.

”Ville du anbefale OptimizaR til andre?”

Jeg vil afgørende anbefale OptimizaR og Ragnar til mine venner og alle dem jeg kender. Træningsforløbet har været fantastisk og enestående på alle mulige måder.

Hildigunnur debuterede på ”Laugarvegur Trail 2020” på 55km.2100 højdemeter i tiden 7t 33min. Efter hendes løb ændrede situationen sig lidt med henblik på træning grundet Covid-19 situationen i Island/ Akureyri. Det betød at det ½-marathon i Reykjavik d. 24.10.20 blev aflyst.

Men hun afsluttede alligevel med at løbe ½-Marathon med hendes løbevenner i tiden 1:55:49. Noget over hendes bedste tid fra 2014 på 1:48t. Trods det var Hildigunnur tilfreds med hendes løb som hvor hun havde kontrol og løb sig ikke 100% ud.

Her lidt data fra hendes træningsforløb
Træningsperiode: 25.11.-18.07.2020. Mål: ”Laugarvegur Trail 2020”, 55km, 2100 højdemeter
Gennemsnits kilometer pr. uge: 54,7km
Gennemsnitlig træningstid pr. uge: 6:20t
Procentuelle belastningsfordeling (Lav intensitet: Høj Intensitet):
- Løbehastighed 90:10
- Puls 75:25

Er du interesseret i et træningsforløb hos OptimizaR er du altid velkommen til at tage kontakt ti Ragnar på mail eller telefon og få en uforpligtet snak om dine muligheder om et træningsforløb.

OptimizaR skræddersyer individuelle træningsforløb til dig. OptimizaR har ingen standard træningsplaner kun individuelle tilpassede træningsplaner.

God træning derude.

Ultra Trail gennemført: Den fedeste fornemmelse i verden.
Ultra Trail gennemført: Den fedeste fornemmelse i verden.
Konkurrence forberedelser
Konkurrence forberedelser
Hildigunnur i sine træningsforberedelser
Hildigunnur i sine træningsforberedelser
Belastningsopbygningen på træningsforløbet
Belastningsopbygningen på træningsforløbet
Træningstid og træningskilometer i træningsforløbet
Træningstid og træningskilometer i træningsforløbet
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System