"The Dream came true" - under 7 timer i cykelløbet La Marmotte 2019

Publiceret: 30-07-2019 14:51

Tidligere har OptimizaR berettet om Henrik Kraglunds cykelrytterens forberedelser i hans bestræbelser på at opnå hans ultimative mål at komme under de 7timer i cykelløbet La Marmotte, se her

Hvordan gik det så??

Jo Henrik fik opfyldt sit mål og kom i mål på 6timer 54min med denne kommentar:

"En rigtig hård dag endte lykkeligt. FULDSTÆNDIG udsolgt fik jeg en medalje over hovedet lige efter at jeg kørte over målstregen.. Og for det ikke skal være løgn, stod jeg alene og kunne slet ikke styre mine glædeståre i et pænt stykke tid. Al det arbejde kulminerede lige der. FANTASTISK!"

Efter opfølgningstesten i april ændrede OptimizaR Henriks træning, der var mere fokus på VO2max træning kombineret med specifikke udholdenheds pas, hvor Henrik skulle køre med de watt-belastning vi havde fundet ud af Henrik kunne køre med i løbet. 

Hvordan gik det så i forhold til sidste år. OptimizaR har udarbejdet en oversigt over hvor Henrik virkelig gjorde en forskel i hans løb. 

WATT BELASTNINGER 2018 2019
1. Bjerg: Glandon  avg. 277W/ NP 283W avg. 276/ NP 291W
2. Bjerg: Telefgraf/ Galibier avg. 242W/ NP 250W avg. 243/ NP 253W
3. Bjerg: Alp d´Hues avg. 232W/ NP 242W avg. 252/ NP 256W

Her er det tydeligt at på det tredje bjerg op ad Alp d´Hues at Henrik gjorde en tydelige forskel. 

Henrik har beskrevet hans oplevelser på de tre stigninger:

1. Bjerg: Glandon

"Starten er kl. 07.00 og forløber overraskende roligt. Dermed ikke sagt at der ikke er fart på, men ingen panik overhovedet og jeg sidder med..., hele vejen til hvor stigningen til Col de Glandon starter. Det havde jeg faktisk ikke regnet med. Jeg bliver revet lidt med på de første minutter på stigningen, men indser herefter hurtigt at hvis jeg overhovedet skal gennemføre, skal jeg ned på mit eget niveau. Jeg er nødsaget til at sænke niveauet 10-15 watt.
Feltet trækkes meget hurtigt ud og vi finder alle ligestillede ryttere at sidde med i mindre grupper. Jeg holder et snit på NP291W til toppen af Glandon, og kunne godt mærke midtvejs at jeg måske havde lagt lidt for hårdt ud."

2. Bjerg: Telefgraf/ Galibier

"Jeg sad med en lille fornemmelse og usikkerhed over at missionen ville lykkedes i dag, da jeg ikke følte super gode ben. Jeg kørte NP 253 Watt i gennemsnit på Telegraf stigningen. På toppen fyldte jeg kun den ene af flaskerne, da der osse er depot inden Galibier, som kommer inden for ganske kort tid."'

3. Bjerg: Alp d'Hues

"Efter 5-6 sving var jeg obs på at få energi, så det kunne hjælpe på watt tallene som var lidt til den lave side. Jeg indtog yderligere én efter 15 minutter.
Det bar frugt, og det resulterede i at jeg rent faktisk blev bedre og bedre mod toppen. Og det var én af det største personlige sejre i løbet…

Først da jeg var i det sidste sving inden Alp D’ Huez by, var jeg rimelig sikker på at komme under 7 timer. Jeg turde simpelthen ikke at tro på det før.
Man kommer op til byen, men så er der stadigvæk omkring 1 km til mål. Der blev alle omkring mig sat til vægs. Total optur, og jeg begyndte allerede at for en klump i halsen.
Jeg røg endog på den store klinge og kørte alt hvad jeg har lært de sidst 7-800 meter.
Kørte Alpen med NP 256 W i snit i tiden 1.09t. Det var her at jeg gjorde den store forskel fra året før, jeg kunne køre ca. 15 watt mere end i 2018."

Helt fantastisk flot af Henrik, der har været utrolig dedikeret med hans træning og det var en fornøjelse at samarbejde med Henrik hele vejen igennem hans træningsforløb. Han har fået træningen til at passe ind i hans familie og arbejdsliv på en helt eminent måde.

Her til sidst en afsluttende bemærkning fra Henrik omkring træningsforløbet:

"Nu ved jeg godt at det er mig selv der har trænet og gennemført. Men planlægningen er OptimizaR og Ragnars fortjeneste. Jeg er meget imponeret hans seriøse tilgang til et træningsforløb. Han er der så snart der er noget der skal justeres og og er fantastisk til at holde øje med træningspassene. “RAGNAR ROCKS!”.
Det har været en kæmpe fornøjelse. Det var udholdenhed jeg skulle have styrket. Og præcis dette viste sig virkeligt i dag. På trods af at jeg var presset rigtig meget i bund, gik jeg ikke død. Tværtimod, kunne jeg øge til sidst.
Èn meget vigtig ting som slet ikke er nævnt, er opbakningen til træningen fra familiens side. De har også været helt utrolige. Der kræves tålmodighed og rigtig meget afsavn i familien, men de har også været der.
Meget sigende som Ragnar skrev efter løbet 'Dreams come true'. "

Har du lyst til at læse Henriks fulde beretning fra hans løb er du velkommen.

God træning derude.

Henrik glad og udmattet i mål på Alp d´Hues
Henrik glad og udmattet i mål på Alp d´Hues
Henrik klar til start
Henrik klar til start
Udfordringerne han var igennem
Udfordringerne han var igennem
Fokuseret Henrik
Fokuseret Henrik
Medalje efter gennemførelse af cykelløbet 6:54t
Medalje efter gennemførelse af cykelløbet 6:54t
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System