Hvorfor vender atleter tilbage til OptimizaR ? - Den sidste del.

Publiceret: 10-11-2020 12:01

Her kan du læse den sidste historie i vores føljeton om hvorfor atleter vender tilbage til OptimizaR.

Den handler om løberen Kristin fra Akureyri Island som blev ramt af aflysninger af motionsløb pga. Corona og en brækket fod. Men imod alle odds forbedrede hun sin ½-marathon tid alligevel ved et solo-løb i efteråret.

Kristin kender jeg fra mine testbesøg i Akureyri hvor hun har deltaget to gange. Dermed hendes kendskab til OptimizaR. Kristin tog kontakt til Ragnar for første gang i februar 2020 med det mål at løbe Trans Viamala i Schweiz d. 25.10.2020 som er et ultraløb på 42km. Da corona lockdown blev en kendsgerning i Europa var hun lidt spændt på om løbet vil blive gennemført. Træningsplanen og programmerne blev gennemført som planlagt.

I midten af maj måned var hun så uheldige at vride om på sin anklen i under hendes træning.

Hendes drøm om at løbe Trans Viamala var knust. På dette tidspunkt var hendes konkurrence løb ikke aflyst endnu. Men vi kunne se at det ville nok ikke komme til at blive gennemført.

Hvad så nu?

5 uger senere blev samarbejdet genoptaget. Dog tog det næsten en måned at genfinde den normale trænings rutine. Ragnar udarbejdede en ny træningsplan for at skåne hendes fod og få styrket hendes kondition igen. Ragnar var hele tiden i tæt kontakt med Kristin for at styre træningen sådan at der var en tilpasset træningsbelastning.

Trans Viamala blev aflyst så der skulle findes et nyt mål. I samarbejde med og med forslag fra Kristin tog vi den beslutning at prøve at løbe et ½-marathon. Hun ville gerne løbe under 2timer på et ½-Marathon. Dermed blev træningsplanen sat op på ny henimod et ½-Marathon i Reykjavik d. 23.10.2020

Hvad skete der så?

Det planlagte ½-marathon løb blev aflyst pga. Coraona og så var gode råd dyre. Kristin var kommet godt over sin skade og hvade trænet rigtig godt, så hendes form var god. I træningen havde hun vist at hun havde mulighed for at komme i ”sub 2timer klubben” på hendes ½-marathon.

Kristin løb selv sammen med hendes løbeveninder et ½-marathon selv. Tiden 1:59.19. Ny bedste tid og målet var nået, at komme under de to timer. Fantastiskt!

Kristin har derefter valgt at starte et nyt træningsforløb op hos OptimizaR, hvor målsætningen er at løbe det populære Ultra Trail løb ”Laugarvegur” på 54km i 2021.

Her er et interview med Kristin som Ragnar tog med hende efter hendes nye PR-tid på ½-Marathon.

”Hvordan fandt du frem til OptimizaR?”

Jeg havde deltaget i Iltoptagelsestest hos OptimizaR i Akureyri to gange. Men jeg havde ikke selv arbejdet seriøst nok med resultaterne fra testen. Jeg følte at jeg manglede træningsrådgivning og feedback i min træning. Jeg så også at mange af mine løbevenner i min løbeklub havde haft super gode resultater ved at træne hos Ragnar i OptimizaR.

”Hvad var din målsætning inden du startede dit første forløb hos OptimizaR?"

Mit mål var at løbe Trans Viamal i Schweiz i oktober. Løbet er en marathon distance som jeg aldrig havde løbet før. Jeg var overbevist om at jeg kunne gennemføre distancen. Men jeg vill være godt forberedt for disse anstrengelser og kunne nyde løbet og det fantastiske landskab.

”Hvad gjorde at du valgte netop OptimizaR for at opnå din målsætning?"

Mine løbevenner havde fortalt mig om Ragnars træningsopbygning som de fortalte havde været udbytterigt og spændende.

”Hvilke forventninger havde du da du startede dit forløb for første gang hos Optimizar?”

Mit mål var egentlig bare at have glæde ved at træne og få et godt velværd ved at løbetræne. Desuden kunne jeg godt tænke mig at forbedre mig og deltage i nogle motionsløb, som jeg ikke havde gjort i rigtig lang tid.

”Hvordan gik dit første træningsforløb hos OptimizaR?”

Det gik rigtig godt. Det startede stille og roligt, hvor jeg hurtigt fik udført de nye træningsprogrammer. Jeg skulle også vænne mig til den nye træning. Jeg startede med træningsplanen i februar og glædede mig rigtig meget til at gå i gang.
Efter et stykke tid kunne jeg tydelig mærke en form fremgang frem til midt i maj.
Her vred jeg om på min fod og kunne ikke løbetræne i 5 uger.
Med Ragnars hjælp fik jeg en genoptrænings løbeplan kombineret med crosstraining og styrketræning.

”Blev dine forventninger opfyldt og din målsætning opnået i dit første forløb?”

Ja det gjorde den. Specielt i den tid efter jeg vred om på min fod. Uden Ragnars hjælp havde jeg ikke kommet så hurtigt tilbage til at løbe.
Derudover blev mine forventninger opfyldt i mit ½-marathon løb her i efteråret. Hvor jeg løb under 2 timer og forbedrede mig om fire minuter.

”Hvorfor valgte du OptimizaR igen i et nyt træningsforløb?”

Jeg fandt ud af at jeg havde forbedret mig rigtig meget inden min skade. Det passede mig rigtig godt at følge en fast ramme i min træning og vide nøjagtig hvordan jeg skulle træne. Da jeg bruger rigtig meget tid til min træning, så syntes jeg at det var meget naturligt at lade Ragnar udarbejde min træning igen. Jeg synes at det er sjovt og motiverende at udføre hans træningsprogrammer.

”Hvilke faktorer spillede ind for dig, for at du valgte at gå i gang med dit andet forløb hos OptimizaR?”

Grunden til at jeg ville fortsætte hos OptimizaR var Ragnars feedback og motiverende kommentare under hele træningsforløbet. Det gør han utrolig godt. Det var en faktor som spillede ind på at fortsætte hos OptimizaR. Derudover er Ragnars træningsprogrammer meget spændende og jeg afventer altid spændt de nye træningsprogrammer uge for uge. Den tredje grund som jeg vil nævne, er Ragnars rådgivende funktion. Jeg kunne altid tage kontakt til ham i forbindelse med min træning. Det giver stort tillid i den daglige træning at have en så god en rådgiver. Jeg kunne stole 100% på Ragnar. Jeg har desuden fuldt tilid til at han kan få mig igennem mit store løbeprojekt Ultra Trial løbet ”Laugarvegur”.

”Ville du anbefale OptimizaR til andre?”

Ja uden tvivl vil jeg anbefale Ragnar og OptimizaR. At sætte realistiske mål, opnå gode resulater, at opfylde sine mål og at have en super god træner som tilpasser træningen til dine behov og præstationsniveau. Hvad vil du mere?

Ønsker du et træningsforløb hos OptimizaR er du altid velkommen til at tage kontakt til Ragnar på mail eller telefon og få en snak om dine mål og dine forventninger.

OptimizaR kan skræddersy et individuelt træningsforløb til dig. OptimizaR udarbejder ingen standard træningsplaner, kun individuelle træningsplaner.

God træning derude

KLARET 1:59 PÅ HALVMARATHON
KLARET 1:59 PÅ HALVMARATHON
TRÆNINGSLØB PÅ FJELDET MED LØBEVENNER
TRÆNINGSLØB PÅ FJELDET MED LØBEVENNER
SIDSTE ÅRS ½-MARATHON
SIDSTE ÅRS ½-MARATHON
TRÆNINGSBELASTNING FEB-OKT
TRÆNINGSBELASTNING FEB-OKT
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System