Grunden til atleter vælger OptimizaR - Del 3: Jesper´s skift fra cykling til ultraløb.

Publiceret: 18-05-2021 09:35

Der kan være mange grunde at vælge OptimizaR i sin trænings- og konkurrenceforberedelser. 

Der kommer mange forskellige henvendelser fra personer med mange forskellige baggrunde og forudsætninger.

Her kan du læse en udsædvanlig historie om tidligere A-klasse- og juniorlandsholds cykelrytter Jesper Laustsen som for et år siden startede på at løbetræne på egen hånd. 

I December 2020 tog han så kontakt til Ragnar for at finde ud af om OptimizaR´s træningstilbud og service kunne leve op til hans forventninger. 

I Januar 2021 startede Jesper´s ultraløb træningsforløb.

Maj 2021 blev han nr. 3 til Julsøe Ultratrail på 60km.

Helt utrolig flot en start på hans Ultraløb karriere. Udsædvanlig stærkt resultat at starte ud med.

I Jesper´s træningspakke valgte han OptimizaR´s kapacitetsanalyse. Det valgte han for at få indsigt hans fysiologiske profil, træningszoner og præstationspotentiale for hans ultraløb.

Jesper´s idrætslige eraringer, forudsætninger og motiv for at dyrke sport.

Jeg har siden 12 årig dyrket konkurrencecykling på landevej. Det har blandt andet været med deltagelse på juniorlandsholdet og 6 år i A-klassen, samt slutteligt deltaget ved amatør VM samt hurtigste tid i amatør udgaven af Flandern rundt.

Herefter har jeg af egen fri vilje hængt rygnumrene på hylden for at bruge mere tid med familien og jobbet. Lysten til at være aktiv har bestemt ikke være lagt fra mig, og begyndte derfor så småt at løbe for at laven anden motionsform end cykling.

Konkurrenceelementet og lysten til at yde det optimale samt udvikle sig, ligger så dybt i mig at jeg kunne ikke nøjes med 5 og 10 kilometer for motionens skyld. Jeg kunne hurtigt mærke at jeg var blevet magelig, og intervaller med høj intensitet ikke motiverer mig. Der i mod, bliver jeg motiveret af at se hvor langt jeg kan komme og presse mig selv fysisk samt mentalt over mange timer. Ligeledes blev jeg draget af trailløb og være i naturens og skovens stier, frem for asfaltens lange og for mig umotiverende forløb. Ultra trail var derfor et segment som med det samme kunne bruges og som jeg var draget af.

Selv om man kan synes cykling og løb har meget tilfælles, er der lige så mange uligheder mellem de to sportsgrene. Kva mine mange år på cyklen, var min fysiske motor også derefter, og mit kredsløb var derfor også funktionelt. Men når man pedalerer og styrketræner funktionelt i cykling, trænes sener, knogle og krop ikke til løbernes kontakt med underlaget. I starten var turene hurtigt omkring de 10km i længde og tiden blev hurtigere og hurtigere, hvilket resulterede i en overbelastningsskade, som krævede to måneders hvile.

Derefter var det tilbage til tegnebrættet og finde ud af hvad man så skulle gøre. Jo længere jeg kom op i distance, desto flere spørgsmål meldte sig på banen. Hvor hurtig øger man distance, hvor intense skal intervaller være, hvilke intervaller skal jeg løbe og hvor langt skal jeg løbe om ugen for at opnå maximal udbytte, men som første prioritet også have en balance mellem familie, job og motion.

Hvordan fandt du frem til Optimizar?

Jeg kiggede efter trænere, som kunne være mulige kandidater og fandt frem til OptimizaR igennem en Podcast. Derfor ville jeg have en træner som kunne guide mig og hjælpe til at opnå mine mål om at løbe ultra trail løb.

Hvad var din målsætning inden du startede dit forløb hos OptimizaR?

Min målsætning var at løbe ultra trail løb, hvor jeg havde tilmeldt mig Julesø Ultra 60km.

Hvad gjorde at du valgte netop Optimizar til at opnå din målsætning?

Jeg ringede til Ragnar fra OptimizaR, og havde en snak med ham om hvordan hans tilgang til træningen var. Både træningsmetoder, samt hvordan kommunikationen med atleterne foregik og hvor tit der var opfølgning.

Jeg har igennem min cykelkarrierer haft mange trænere tilknyttet og ved derfor hvad der fungerer for mig. Jeg har en analytisk tilgang til træningen og ønsker at vide hvorfor træningen er opbygget som den er. Det er ikke for at kontrollerer, men med henblik på at blive klogere på den træning jeg skal lave og hvor mit fokus skal være i den gældende periode.

Den analytiske den indeholder både rå træningsdata, samt træningsmetoden – her erfaringer fra tidligere mixet sammen med ny viden. Dertil skal ligges kroppens egen mentale og fysiske belastning. Det alt overskyggende for mig har været at der er balance mellem familie, job og motion.

De krav og det mindset jeg havde omkring træning, følte jeg der var hos Ragnar/ OptimizaR, hvilket var grunden til jeg valgte et forløb hos OptimizaR.

Hvilke forventninger havde du da du startede dit forløb for første gang hos OptimizaR?

Jeg havde helt klare forventninger om at jeg skulle lære at løbe og træne på den rigtige måde, i mit forløb hos OptimizaR.

Jeg viste godt der ville være en indkøringsperiode, hvor kommunikationen skulle falde helt på plads, men jeg forventede helt klart at kunne løfte mit niveau på løbeside

Hvordan var dit første træningsforløb hos OptimizaR?

Ragnar introducerede mig for en helt anden form for træning, end hvad jeg tidligere havde været vant til i løb. Træningen var knap så intensiv som jeg selv havde troet jeg skulle lave. Men jeg løftede hurtigt mit niveau og stolede på den plan som var lagt. Jeg lærte mange facetter af løb og hvordan min krop reagerede i løbe situationer over længere distancer.

Løbende som der har været udfordringer, har det været mulig at ændre i planen for at den er mest optimal for den enkelte situation. Job, familieplaner og så videre har der været taget højde for, så det har passet ind i planen. Dette har været koordineret på ugebasis og har fungeret optimalt.

Blev dine forventningerr opfyldt og din målsætning opnået i første forløb?

Mit niveau på løb har løftet sig gevaldigt de sidste 5 måneder hvor jeg har været i forløb hos OptimizaR. Jeg har nået mit mål og at løbe Juelsø Ultra 60km, og kunne tilmed tage en tredje plads med hjem fra løbet.

Hvorfor valgte du at starte et nyt forløb hos OptimizaR?

Det skyldtes at jeg i processen mod at have opnået mine mål havde været optimal, i første forløb.

Mine forventninger og mål for første forløb har været nået. Jeg har lært en masse om mig selv både fysisk og mentalt for ikke at snakke om træningsopbygning frem mod ultra trail løb.

Måden det er blevet gjort på, har virket upåklageligt for mig og det har været en god sparring med Ragnar for at opnå dette mål. Derfor har jeg valgt at fortsætte i nyt forløb med Ragnar, mod nye mål i Ultra trail sporten.

Hvilke forventninger har du for dit næste forløb hos OptimizaR?

Jeg forventer at processen bliver lige så god som den foregående og at vi sammen ligger en optimal plan for at nå det næste mål.

Ville du anbefale OptimizaR til andre i din bekendtskabskreds?

Hvis man har lysten og tiden til at fordybe sig i sin træning, og ønsker at opnå større mål, hvor det er godt med en træner/sparringspartner, vil jeg klart anbefale OptimizaR.

Tag gerne kontakt til Ragnar i OptimizaR og få et uforpligtende tilbud på et træningsforløb hos OptimizaR.

Julsoe Ultra 60km: Jespers(t.v.) første Ultraløb og første podie plads.
Julsoe Ultra 60km: Jespers(t.v.) første Ultraløb og første podie plads.
7507
7507
7507
7507
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System