Grunden til at atleter vælger OptimizaR - Del 1: Bjarne cykelrytter

Publiceret: 14-03-2021 15:25

I de kommende uger vil Ragnar i OptimizaR præsentere jer for, hvorfor atleter vælger OptimizaR i forbindelse med deres trænings- og konkurrenceforberedelser i deres forskellige idrætsgrene.

I vores første historie er det cykelrytteren Bjarne vi vil fortælle om. Han tog henvendelsen til OptimizaR i november 2020 for at komme i form til maj/ juni 2021.

Bjarne er 56 år, træner ca. 8-10timer om ugen. Han er medlem af Cykle Club Hjørring(CCH), hvor han har kørt i mange år.

Beslutningen om at kontakte OptimizaR fra Bjarnes side var, at han gerne ville prøve noget nyt i hans træning og træningsopbygning. Bjarne ville gerne have en person der skulle stå for hans strukturede træning i Corona-tiderne hvor CCH ikke kunne tilbyde regelmæssig træning i klubregi.

Målet med hans træningsforløb var at komme i bedre form til maj/ juni 2021, hvor han vil deltage i nogle motionsløb, bl.a. Århus-København 2021, Grejsdalløbet 2021.

Bjarne fandt frem til OptimizaR igennem CCH. OptimizaR startede et samarbejde med CCH med den opgave om udarbejdelse af såkaldte ”ramme træningsplaner” for CCH´s medlemmer. Rammetræningsplaner er træningsprogrammer til CCH´s medlemmer som de kan træne efter, her hvor der ikke kan gennemføres normal klubtræning.

Inden starten på Bjarnes træningsforløb fik han lavet en cykeltest (OptimizaR Kapacitetsanalyse-Cykel). Denne var udgangspunktet for hans træningsmål. Her fik Ragnar et overblik over Bjarnes fysiologiske styrker og svagheder. Dette er vigtigt for at kunne definere den rette målsætning for hans træning. Ud fra testen blev der konstanteret at Bjarnes VO2max skulle forbedres.

Grunden til at Bjarne valgte OptimizaR til hans kommende træningsforløb var, at hans cykelvenner i CCH havde givet OptimizaR en god omtale og anbefaling.

Denne anbefaling er OptimizaR rigtig glad for og viser at vi bestræber os på at gøre det bedste for vores atleter.

Bjarnes forventninger til OptimizaR var høje og forventede at der skulle være med professionel rådgivning og træningsvejledning under hans træningsforløb.

Bjarne nu været i gang siden november og har allerede givet OptimizaR positiv feedback på træningen. Forløbet indtil nu har været præget af super god træning og træningsfeedback fra Ragnar.

Her er Bjarnes udtalelse med hans egne ord, efter de første 8 uger, hvor han giver udtryk for at han er rigtig glad for træningen:

” Jeg befinder mig godt i træningen, syntes der er god variation i de ugentlige træningspas, det passer supergodt at have “fri” mandag og torsdag grundet arbejde”.

I forbindelse med Corona-perioden har Ragnar, ifølge Bjarne, været god til at give en opfølgning, feedback og vejledning i træningen. På den måde har han kunnet holde motivationen oppe i hans træning.

Om Bjarnes form er blevet bedre, er det meget der tyder på. Ragnar kan fortælle, at han har observeret et forbedret puls-watt forhold siden november. Ragnar holder øje med puls-watt-forholdet hver 4. uge.

Dette observeres ved en 60min. cykeltest med moderat watt-belastning. Her er hans puls faldet med 10 slag med samme watt-belastning, siden Bjarnes træningsstart i slutningen af november. Det tyder på at Bjarne er på rette vej og at træningen har haft den rigtige virkning.

Har du interesse i et træningsforløb hos OptimizaRer du velkommen til at hør hvordan vi kan hjælpe dig.

Der er ikke kun én vej til succes. Det som kan gøre en forskel, er en god personlige træning kombineret med en seriøs feedback og træningsvejledning igennem et langsigtet træningsforløb.

God træning.

7390
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System